Vinnare 2018 Skåne och Blekinge

Det sydsvenska familjeföretaget Carl F tilldelas Årets Lyft 2018. Företaget får priset för sitt idoga miljöarbete med sina transporter, och för att miljön står i centrum för hela verksamheten.

Priset delades ut under tisdagen av Anneli Hulthén, ordförande för Godstransportrådet Skåne och Blekinge och landshövding i Skåne län.

Carl F container

Det sydsvenska återvinningsföretaget Carl F känns igen på sina karakteristiska containers, i färgerna gult och orangerött. Företaget kör alla sina lastbilar på det fossilfria bränslet HVO, och följer också bränsleförbrukningen noggrant. Vagnparken har en genomsnittsålder på fyra år och samtliga fordon kan därmed hålla en god miljöprestanda. Även förarna informeras och utbildas i en effektiv körning. Målet är att sänka bränsleförbrukningen varje år.

– Det är viktigt att uppmärksamma företag som arbetar med sådana här frågor, och som dessutom har låtit miljöfrågorna bli en del av vardagen. Det syns och märks inte alltid, men det gör en väldig nytta för samhället och individen. Det vill vi lyfta fram. Carl F ligger långt framme inom sitt område, tack vare sin innovationsrikedom och ett stort engagemang i hållbarhetsfrågorna, konstaterar Anneli Hulthén, ordförande i Godstransportrådet Skåne och Blekinge.

Motiveringen till årets pris är:
"Carl F AB omsätter i praktisk handling det i deras miljöpolicy uttalade målet att vara en del i skapandet av ett hållbart samhälle. Kreativitet och innovativa investeringar tillsammans med ett stort engagemang inom företagets samtliga verksamhetsområden utgör basen för deras framgång. Företaget visar att arbetet för en hållbar omvärld ständigt öppnar nya möjligheter till lönsam utveckling som är till gagn både för dem själva samt vårt gemensamma samhälle."

Årets Lyft: För att synliggöra och sprida kunskap om intelligenta och hållbara transportlösningar utser Godstransportrådet ett företag inom sin region som vinner transport- och miljöpriset Årets Lyft.