Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

KombiSyd - ett projekt för vår miljö

KombiSyd handlar om transporter och vår miljö – om samverkan mellan tåg och lastbil. Det handlar också om att förändra attityder och invanda föreställningar – att visa på alternativ och goda exempel.

Projektet KombiSyd  påbörjades hösten 2008 av Godstransportrådet Skåne & Blekinge, för att påverka attityden till kombinerade transporter. Detta genom att lyfta fram de ekonomiska och kvalitets- och miljömässiga fördelar som kombitransporter kan erbjuda. Målgruppen var primärt speditörer och godstransportköpare i Skåne och Blekinge. Projektet genomfördes med seminarier, nyhetsbrev, pressaktiviteter och mycket annat, med stöd från medfinansiärer och EU:s regionala strukturfonder. Arbetet finns beskrivet i en liten bok kallad ”Kombinera mera”. 

KombiSyd 2010–2011

Under hösten 2009 beslutade Godstransportrådet Skåne & Blekinge att förlänga KombiSyd-projektet. Dels ville man fortsätta att lyfta fram och kommunicera de ekonomiska och kvalitets- och miljömässiga fördelar som kombitransporter kan erbjuda, dels ville man kartlägga de möjligheter till utökad kombitrafik som öppnas genom nya typer av järnvägsvagnar. Även denna gång finansieras projektet – kallat KombiSyd II – av medfinansiärer och EU. Arbetet påbörjades under våren 2010.

EU-logga