Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Folkvimmel på tågperrongen.

Foto: Mostphotos.com

Endurance – Europeiskt nätverk av städer för att stötta hållbar trafikplanering i städer

Endurance är det europeiska nätverket av städer som arbetar för att stötta en hållbar trafikplanering i städer. Endurance mål är att stötta städer och regioner att utveckla planer för en hållbar mobilitet.

Endurance har som mål att stötta städer och regioner i arbetet med att utveckla planer för hållbar mobilitet (SUMP, Sustatinable Urban Mobility Plan). Endurance underlättar nätverkande och utgör en plattform för ömsesidigt lärande och utbyte av erfarenheter mellan städer och regioner i olika länder.

För närvarande deltar omkring 300 städer i 26 länder i Endurance-nätverket. Mer information om nätverket och aktiviteter finns på den europeiska webbplatsen för nätverket. Du hittar länken längre ner på webbsidan.

SUMP och TRAST

I Sverige motsvaras SUMP av planeringsstödet TRAST (Trafik för attraktiv stad). En jämförelse mellan SUMP och TRAST hittar du i rapporten Comparison of the EU's Sustainable urban mobility plan (SUMP) and the Swedish planning support Transport for an attractive city (TRAST), rapporten finns längre ner på denna sida.