Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Förvaltningsdata för järnväg

Förvaltningsdata är ett samlingsbegrepp för olika typer av data, handlingar och information som behövs för drift och underhåll av järnvägen. Tillgång till förvaltningsdata kan bara företag som har ett kontrakt med eller åt Trafikverket få.

Information om järnvägsnätet är viktiga beslutsunderlag och en grundförutsättning för verksamheten både inom och utanför Trafikverket. Därför är det viktigt att våra databaser hela tiden är uppdaterade.

Förvaltningsdata upprättas eller uppdateras i samband med att en ny järnväg byggs och när en befintlig anläggning byggs om. Även vid mycket små ingrepp kan det krävas att ny förvaltningsdata upprättas. Exempel på förvaltningsdata kan vara schematiska ritningar, geografiska modeller och spårgeometrier.

Vid frågor angående förvaltningsdata kan du skickas dem via formuläret som ligger under "Kontakta oss". Bifoga om möjligt Projektnamn, Uppdragsnummer (Agresso) och Projektledare på Trafikverket.