Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Lär dig mer om kraven för farliga ämnen i material och varor

Nu finns det en ny datorbaserad kurs om farliga ämnen i material och varor. Den är till för dig som jobbar med planering, projektering, byggnation samt drift och underhåll inom Trafikverket.

Nu kan du som jobbar med Trafikverkets anläggning gå en kurs som hjälper dig att göra medvetna val och arbeta systematiskt för att uppfylla Trafikverkets krav på farliga ämnen i material och varor. På så sätt kan du bidra till ett giftfritt och hållbart byggande.

Kursen vänder sig till dig som arbetar med planering, projektering, byggnation samt drift och underhåll av Trafikverkets anläggningar.

Kursen innehåller:

 • Nationella och internationella lagkrav på farliga ämnen
 • Trafikverkets krav på farliga ämnen i material och varor
 • Användning av material och varor i Trafikverksprojek
 • tInformation och hjälpmedel på Trafikverkets webb

Utbildningen finns tillgänglig på Lärtorget och tar cirka 45 minuter att genomföra. För att få inloggningsuppgifter till Lärtorget finns tre alternativ:

 1. Om du jobbar på Trafikverket når du kurserna via Lärtorget (som finns på vårt Intranät under "Mina genvägar" och" Mina system"). Där går du till kurskatalogen och anmäler dig till den utbildning du vill gå.
 2. Om du inte jobbar på Trafikverket men har inloggningsuppgifter till Lärtorget, kan du logga in och genomföra utbildningen.
  Inloggning på Lärtorget
 3. Om du inte jobbar på Trafikverket och inte har inloggningsuppgifter, se Lathund - farliga ämnen i material och varor". Där finns information om hur du ansöker om inloggningsuppgifter.
  Lathund - farliga ämnen i material och varor (pdf-fil, 807 kB)

När du har genomfört utbildningen kan du skriva ut ett eget kursintyg. Du kan även gå in i utbildningen flera gånger för att till exempel söka specifik information.