Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Datorbaserad utbildning om farliga ämnen i material och varor

Det finns en datorbaserad utbildning om kraven kring farliga ämnen i material och varor. Du når den via Lärtorget och den heter "Farliga ämnen i material och varor".

Syftet med utbildningen är att sprida kunskap om Trafikverkets krav och samtidigt inspirera till ett mer långsiktigt arbete för att minska vår användning av farliga ämnen.

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med planering, projektering, byggnation samt drift och underhåll av Trafikverkets anläggningar.

Utbildningen innehåller:

  • Nationella och internationella lagkrav på farliga ämnen.

  • Hur du kan arbeta med aktiva produktval.

  • Trafikverkets krav på farliga ämnen i material och varor.

  • Användning av material och varor i Trafikverksprojekt.

  • Information och hjälpmedel på Trafikverkets webb.

Utbildningen tar cirka 45 minuter att genomföra

Inloggningsuppgifter till Lärtorget

Utbildningen "Farliga ämnen i material och varor" finns tillgänglig på Lärtorget, för att få inloggningsuppgifter till Lärtorget finns tre alternativ:

  • Om du jobbar på Trafikverket når du utbildningarna via Lärtorget (som finns på vårt Intranät under "Mina genvägar" och" Mina system"). Där går du till kurskatalogen, letar på utbildningen och genomför den.
  • Om du inte jobbar på Trafikverket men har inloggningsuppgifter till Lärtorget, kan du logga in och genomföra utbildningen.
  • Om du inte jobbar på Trafikverket och inte har inloggningsuppgifter, se Lathund - farliga ämnen i material och varor". Där finns information om hur du ansöker om inloggningsuppgifter.

Lathund - farliga ämnen i material och varor (pdf-fil, 807 kB, öppnas i nytt fönster)

Kursintyg

När du har genomfört utbildningen kan du skriva ut ett eget kursintyg. Du kan även gå in i utbildningen flera gånger för att till exempel söka specifik information.