Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Utbildningar om farliga ämnen i material och varor

Trafikverket ordnar fysiska utbildningar och har tagit fram en datorbaserad kurs om kraven kring farliga ämnen i material och varor. Utbildningarna är ett led i implementeringen av Trafikverkets krav för farliga ämnen.

Syftet är att sprida kunskap om Trafikverkets krav men också att inspirera till ett mer långsiktigt arbete, för att minska vår användning av farliga ämnen.

Kursen vänder sig till dig som arbetar med planering, projektering, byggnation samt drift och underhåll av Trafikverkets anläggningar.

Datorbaserad kurs för farliga ämnen i material och varor

Kursen innehåller:

  • Nationella och internationella lagkrav på farliga ämnen
  • Trafikverkets krav på farliga ämnen i material och varor·
  • Användning av material och varor i Trafikverksprojekt
  • Information och hjälpmedel på Trafikverkets webb

Syftet med kursen är att du i ditt arbete ska göra medvetna val och arbeta systematiskt för att uppfylla Trafikverkets krav på farliga ämnen i material och varor. På så sätt kan du bidra till ett giftfritt och hållbart byggande. Kursen tar cirka 45 minuter att genomföra.

Inloggningsuppgifter till Lärtorget

Utbildningen finns tillgänglig på Lärtorget, för att få inloggningsuppgifter till Lärtorget finns tre alternativ:

  1. Om du jobbar på Trafikverket når du kurserna via Lärtorget (som finns på vårt Intranät under "Mina genvägar" och" Mina system"). Där går du till kurskatalogen och anmäler dig till den utbildning du vill gå.
  2. Om du inte jobbar på Trafikverket men har inloggningsuppgifter till Lärtorget, kan du logga in och genomföra utbildningen. Länk till inloggning på Lärtorget
  3. Om du inte jobbar på Trafikverket och inte har inloggningsuppgifter, se Lathund - farliga ämnen i material och varor".. Där finns information om hur du ansöker om inloggningsuppgifter. Lathund - farliga ämnen i material och varor (pdf-fil, 807 kB)

Kursintyg

När du har genomfört utbildningen kan du skriva ut ett eget kursintyg. Du kan även gå in i utbildningen flera gånger för att till exempel söka specifik information.

Frågor, synpunkter eller förbättringsförslag?

Frågor, synpunkter eller förbättringsförslag på utbildningarna? Se fliken Kontakta oss.