Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bussar, cyklister och fotgängare i stadsmiljö.

Trafikantveckan – för hållbara resor och transporter

Europeiska Trafikantveckan (European Mobility Week) är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter.

Varje kommun utformar sina egna aktiviteter. Det kan handla exempelvis om aktiviteter inom kollektivtrafik, gång och cykel, men också resfria möten, samåkning, bilpooler, sparsam körning och trafikplanering för attraktiva tätorter.

Den Europeiska Trafikantveckan äger rum den 16–22 september 2017.

Förra året deltog 90 svenska kommuner. Totalt medverkade 2 427 kommuner och städer i 51 länder tillsammans med regioner, företag och ideella organisationer år 2016.

På den här sidan hittar du information och länkar om veckan. Sidan uppdateras löpande, allt eftersom European Mobilty Week kommer ut med ny information.

Samordningsansvar

Från och med år 2016 har Trafikverket samordningsansvaret för Trafikantveckan. Vi tar fram underlag och förmedlar information till de kommuner och andra aktörer som vill medverka i Trafikantveckan. Tidigare låg detta ansvar hos Naturvårdsverket.