Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ring Trafikverket vid akuta hinder på väg!

Ibland dyker hinder upp på de statliga vägarna, som hindrar framkomligheten och kan bli en trafikfara. Om du råkar ut för detta, ring då direkt Trafikverket!

När du upptäcker ett fel på vägen eller om renar befinner sig på vägen, är det viktigt att så snabbt som möjligt ringa Trafikverket. Du når oss dygnet runt, årets alla dagar, på telefonnummer 0771-921 921.

För dig som jobbar inom rennäringen är det viktigt att du direkt ringer till Trafikverket om till exempel renar har tagit sig ut på vägbanan eller om man flyttar renhjordar. Trafikverket kontaktar då omedelbart Vägtrafikledningen som ser till att varningar går ut till allmänheten. Rör det sig om ett hinder på vägen, ser man till  att vägen åter kan göras farbar.

Vägtrafikledningen meddelar också Trafikradion om alla störningar som kommer in, så att de har möjlighet att upplysa trafikanterna. Vägtrafikledningen som finns på fyra platser i landet, ansvarar för Trafikinformation och trafikledning vid störningar på det statliga vägnätet.

- Det är bra att påminnas om att  vi på Vägtrafikledningen finns för att hjälpa till, minimera risker och skapa en högre trafiksäkerhet, säger Roger Hallman, chef Vägtrafikledning Nord.

En del personer ringer bara till Trafikradion, men då får inte Vägtrafikledningen information om händelsen. För rennäringen kan det vara särskilt viktigt att ringa Trafikverket. Genom att informera oss kan vi förhindra att olyckor sker.