Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Remibar tackar för en fantastisk tid!

Remibar-projektet går nu mot sitt slut och kan nu se tillbaka på sju år med många lyckade åtgärder i vattendrag i Norrbotten och Västerbotten.

Projekt Remibar har under åren 2011-2016 åtgärdat 304 vandringshinder inom fem olika avrinningsområden i Norrbotten och Västerbotten. Vi har genom ett aktivt samarbete mellan samtliga partners i projektet lyckats uppnå våra mål. Tillsammans har vi öppnat upp över 170 mil vattendrag, som nu åter blivit tillgängliga för de djur som finns i systemen. Våra uppföljningar visar också på att åtgärderna är lyckade och att både fiskpopulationer och andra organismer fått det lättare att röra sig inom vattendragen. Våra utteråtgärder är också framgångsrika och det har visat sig att samtliga åtgärder används av flertalet olika djur.

Informationen om Remibar på denna webbsida kommer att finnas kvar ytterligare en tid. Bland annat så finns våra slutrapporter med resultaten från vårt arbete. I Laymans report finns en enklare sammanfattning av projektet.

Vi i projektgruppen tackar för oss!