Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nio personer håller upp en blå flagga med en ring av gula stjärnor och texten
Denna nyhet är äldre än 6 månader

ReMiBar är ett av de bästa LIFE-projekten i Europa

Europeiska kommissionen har valt LIFE-projektet ReMiBar till ett av de bästa LIFE-projekten. Prisutdelningen är den 23 maj i Bryssel.

ReMiBar är också nominerat till ”Bästa av bästa utmärkelsen” för avslutade projekt 2016 och 2017 i kategorierna miljö och natur.

Två glada unga kvinnor.
Ida Schönfeldt och Sofia Perä.

– Det här dök upp som en riktig överraskning. Vi har jobbat hårt under flera år i projektgruppen och därför är det extra kul att vårt projekt blivit utpekat som ett av det bästa som finansieras av LIFE-nature fonden. Ett kvitto på att vi gjort något bra! Jag skulle vilja lyfta att det är vårt samarbete mellan samtliga partners som lett till ett lyckat projekt, säger Ida Schönfeldt projektledare för Remibar Trafikverket.

– Vi som arbetat i ReMiBar vet att det varit väldigt framgångsrikt men att Europeiska kommissionen också vill lyfta detta projekt i konkurrens med så många andra projekt i Europa är glädjande, säger Sofia Perä, miljöanalysenheten Länsstyrelsen.

ReMiBar är ett projekt som har åtgärdat vandringshinder, vägtrummor och dammar, i fem stora vattensystem i Norrbotten och Västerbotten. Målet har varit att skapa fria vandringsvägar i vattensystemen, vilket gynnar vattenlevande djur.

Projektet finansieras av EU-kommissionen genom Life-programmet som är EU:s miljöfond.