Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nollvisionen – tillsammans räddar vi liv

En framgångsfaktor för trafiksäkerhetsarbetet i Sverige är ett effektivt samarbete mellan olika myndigheter, organisationer och företag.

Gemensamt och var för sig, kan vi stötta varandra och utveckla olika lösningar och metoder för säkrare vägtrafik. Vi arbetar strukturerat och systematiskt mot samma mål; varje aktör planerar och genomföra åtgärder i sin egen verksamhet. Nollvisionen är vår ledstjärna – att ingen ska dö eller skadas allvarligt i trafiken. De insatser vi gör för att förbättra trafiksäkerheten är viktiga och ju fler vi är som arbetar för samma mål desto större effekt kan vi nå.

På dessa sidor hittar du även rapporter och statistik över trafiksäkerhetsläget på väg samt information om regeringsuppdraget att leda samverkan inom trafiksäkerhetsarbetet.

Trafikverket leder samverkan med aktörer och myndigheter för Nollvisionen i Sverige.

Nätverket för Nollvisionen i Sverige

Trafikverket vill skapa ett nätverk för de organisationer i Sverige som arbetar med egna insatser och åtgärder som bidrar till Nollvisionen och gällande etappmål inom vägtrafiken. Tillsammans räddar vi liv.

Genom att fylla i ansökan blir din organisation en del av nätverket och får samtidigt tillgång till symbolen "Nollvisionen – Tillsammans räddar vi liv". Den är vår gemensamma signal för de insatser som vi tillsammans gör för en säkrare vägtrafik i Sverige.

Anmälningssida nätverket för Nollvisionen i Sverige