Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Resultatkonferens trafiksäkerhet 2018

På resultatkonferensen, som hölls onsdagen den 25 april 2018 på Clarion Hotel Stockholm, tittade vi på hur analysresultatet blev för 2017 och diskuterade hur ytterligare trafiksäkerhetsinsatser kan hjälpa oss att nå etappmålet år 2020.

Läs programmet från konferensen. 
Program (pdf-fil, 564 kB, öppnas i nytt fönster)

Podd visar vägen till noll

Förra året omkom 253 personer i trafiken i Sverige. Det är den lägsta siffran i modern tid. Men det är långt kvar till nollvisionens etappmål om högst 220 döda. I en ny podcast kan du höra åtta röster från resultatkonferensen om hur vi kan nå målet.

Det handlar om farten, fyllan och farorna för oskyddade trafikanter.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth menar att populistiska krav kan göra trafiksäkerheten till en valfråga. Sigurd Løtveit berättar hur Norge blev världens mest trafiksäkra land.

Maria Krafft och Magnus Lindholm från Trafikverket analyserar 2017 års olyckssiffror. Maria Krafft menar att vi bara behöver lyckas med en sak för att klara etappmålet.

Rob Strassburger från amerikanska Automotive Coalition for Traffic safety berättar om en ny teknik som stoppar rattfylleri redan när en berusad förare sätter sig i bilen. Karl Orton från bussbolaget Keolis lanserar en annan ny teknik, geostaket som ska förhindra fortkörning med företagets bussar.

Trafikpolisen Jenny Wester rapporterar om en ny form av effektiva hastighetskontroller. Och Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon rundar av med ett förslag om en ny yrkeskategori som kan avlasta polisen – nykterhetskontrollanter.

Här kan du lyssna på trafiksäkerhetspodden, med en fördjupad rapportering från årets resultatkonferens. Podden är 35 minuter lång.