Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vasagatan med trafik i centrala Stockholm.

Resultatkonferens 2017

I år fyller Nollvisionen 20 år och mycket har hänt under dessa år. Nu vässas arbetet i och med regeringens nystart för Nollvisionen.

Utvecklingen mot Nollvisionen går inte lika snabbt som tidigare; vi har nått en platå. Nya utmaningar har uppkommit på senare tid som bland annat beror på högre hastigheter. Det är lika viktigt att rädda liv idag som för tjugo år sedan. Vi behöver jobba än mer målinriktat för att ytterligare minska antalet omkomna i trafiken och nå ändå fram till Nollvisionens mål.

Varje år arrangerar Trafikverket en resultatkonferens där statistiker redogör för den senaste utvecklingen inom trafiksäkerhet på väg. 2017 års resultatkonferens gick av stapeln den 26 april, på Münchenbryggeriet i Stockholm.

I länklistan nedan hittar du talarnas presentationer.

Analys av trafiksäkerhetsutvecklingen inom vägtrafik 2016

Statistiker på Transportstyrelsen, VTI och Trafikverket har analyserat 2016 års statistik. Denna analys hjälper oss att svara på om utvecklingen går i rätt takt till målen år 2020. Du hittar analysen i vår webbutik genom att klicka på länken nedan.