Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Banner för JBS.

Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS

Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS, har bildats av aktörer inom järnvägsbranschen i Sverige för att prioritera och driva på järnvägens förbättringsarbete. JBS arrangerar årligen en konferens och ett strategiseminarium.

Äntligen dags att mötas inom JBS!

Vi har saknat det här – att tillsammans få prata järnvägsfrågor och fokusera på utvecklingen vi alla är del i. Vad har hänt sedan sist inom våra fokusområden TTT, trafikinformation och kompetensförsörjning? Trots att många arbetat på distans har arbetet gått framåt.

Läs mer om webbsändningen den 11 mars

Specialavsnitt av Järnvägspodden

I sex olika avsnitt av Järnvägspodden bjuder JBS styrelse, utifrån sina olika perspektiv, på personliga reflektioner, konkreta besked och spännande spaningar – både kring den besynnerliga tid som flytt och den något osäkra framtid som väntar.

Läs mer och lyssna här!

För att göra järnvägen mer robust, tillförlitlig och tillgänglig krävs samordnad planering och styrning. I JBS finns hela järnvägsbranschen representerad – från infrastrukturhållare och transportörer till forskare, fastighetsförvaltare och underhållsentreprenörer. Vi ingår i JBS:

Alla parter bidrar med vitt skilda perspektiv men har samma fokus – att uppnå konkreta resultat med fokus på kunderna på järnvägen. De olika perspektiven samordnas i en verksamhetsbeskrivning.