Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Systemkrav för infrasystem väg

Trafikverket ställer krav på installationer vid vägen, hur de ska kontrolleras och provas. Här kan du läsa om vilka krav som ställs.

På den här sidan hittar du Systemkrav infrasystem väg (SIV). Dokumenten innehåller krav att använda vid upphandling av entreprenad avseende infrasystem (ITS-anläggningar och andra installationer vid väg). Hur de ska användas framgår av respektive dokument, men merparten av dokumenten är anpassade för totalentreprenader.

Dokumenttyp Systemkrav infrasystem väg (SIV) är ingen fastställd dokumenttyp inom Trafikverket, utan dokumenttypen är en tillfällig lösning för att tillgängliggöra och nyttja materialet.

Vid användning av dokumenten ber vi er att meddela enheten för Elkraftsystem via verksamhetsbrevlåda (se kontakuppgifter uppe till höger). Detta för att vi ska vet i vilka projekt materialet används, vilket är viktigt i arbetet att utveckla och förbättra dessa och liknande dokument.

Beslutsbrev för SIV

Alla dokument är pdf:er och öppnas i nytt fönster.

Beslut för fastställt arbetssätt SIV nr 1 (pdf, 232 kB)

Beslut för fastställt arbetssätt SIV nr 2 (pdf, 635 kB)

Beslut för fastställt arbetssätt SIV nr 3 (pdf, 225 kB)

Beslut för fastställt arbetssätt SIV nr 4 (pdf, 349 kB)