Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ring 0200-770010 för kabelanvisning

Kabelanvisning

Ska du gräva, spränga eller borra invid järnvägsspåret? Logga in på Ledningskollen.se och begära ledningsanvisning innan du börjar.

Beställ kabelanvisning minst en vecka innan arbetet påbörjas

Du kan dygnet runt Logga in på Ledningskollen.se  och begära ledningsanvisning innan du börjar. Inom fem arbetsdagar följer en person från Trafikverkets utsättarentreprenör med ut på plats och märker kostnadsfritt ut var Trafikverkets kablar och anläggningar ligger, en så kallad kabelanvisning genom utsättning. Vi markerar kablarnas läge med hjälp av käppar eller med sprejfärg direkt på marken. Vid anvisningen vill vi att er representant är med.

Trafikverkets fiberoptiska nät

Även företag utanför Trafikverket hyr plats i vårt fiberoptiska nät. Det är teleoperatörer, tjänsteleverantörer och stora företag som behöver kommunikationsnät för sina egna kunders räkning. En avgrävd fiberoptisk kabel kan leda till stora störningar i deras data- och teletrafik.

Dyrbara stopp

Kabelavgrävningar kan leda till dyrbara stopp i tågtrafiken och stora skadestånd. De kan också leda till dyrbara skador för hela it-samhället.