Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ställverk. Foto: Björn Söderquist, Trafikverket

Signalställverk modell 95

På denna sida hittar du information om signalställverk modell 95.

Signalställverk modell 95 (även kallat Ställverk 95) är ett datorbaserat signalställverk som används för styrning och övervakning av driftplatser med konventionell signalering (ATC2) samt ERTMS. Ställverk 95 styr och övervakar även flera driftplatser inklusive mellanliggande stationssträckor, så kallade utbredda ställverk med elektronisk linjeblockering.

Detaljerad information, i form av manualer, projekteringsunderlag och beslut etc. finns i IDA-extern. För åtkomst till detta behövs ett användarkonto i ProjectWise/IDA med datakällan Banverket Övergripande Extern, samt behörighet till den specifika lagringsytan för Ställverk 95. För att söka behörighet till materialet för Ställverk 95 kontaktar du systemförvaltaren och anger ditt namn, användarkonto hos Trafikverket (internt konto eller 90-konto) och telefonnummer. Kontaktuppgifter hittar du genom att klicka på Kontakta oss. Den behörighet som ges gäller även för åtkomst till materialet för Ställverk 85 och 59.

Mer information om ProjectWise/IDA

Mer information om signalställverket hittar du i menyn.