Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

M95E2 systemversion 12.0 har godkänts

Arbetet med att godkänna M95E2 systemversion 12.0 har färdigställts av Trafikverket Underhåll.

Systemversion 12.0 av CBSS_BV_L2 ofta nämnd som SR7.2 är den generiska delen av signalsystemet som används på Botnia- och Ådalsbanan.

Överlämnandet av CBSS_BV_L2 systemversion 12.0 från utvecklingsprojektet till Underhåll slutfördes under sommaren och ett intensivt arbete med att godkänna systemet som tekniskt godkänt järnvägsmateriel i enlighet med TDOK 2014:0307 har slutförts.

Godkännandet har gjorts med en reservation om att inga ytterligare ibruktagningar av systemet får ske innan styrande dokument för ibruktagandebesiktning av datorställverk uppdaterats. Eventuella dispenser hanteras av Underhåll, Teknik och miljö, Signal (UHtsi).

För mer detaljerad information se dokumentet "M95 Godkända system och komponenter" som hittas på IDA-extern. I detta dokument hittas även en beskrivning av begreppen systemversion och systemrelease.