Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Projektportal Investera (PPi)

Projektportal Investera (PPi) är en gemensam arbetsyta för beställare och leverantörer. Där finns tillgång till dokumentmallar för dagordningar, protokoll, checklistor, rutiner och handledningar som används i processen för investeringsprojekt.

Ny Projektportal

Under 2018 och 2019 kommer Projektportal Investera (PPI) och Projektportal Underhålla (PPU) fasas ut och ersättas av Projektportalen. Under denna tid kommer pågående projekt i PPi och PPU succesivt flyttas över och nya investerings- och underhållsprojekt startas i Projektportalen.

Projektportal Investera är en gemensam digital arbetsyta för beställare och leverantörer för att utbyta och lagra administrativa dokument som till exempel dagordningar, protokoll, tidplaner m.m. Produktdokument lagras i Chaos för vägprojekt respektive ProjectWise (IDA) för järnvägsprojekt.

För att få tillgång till Projektportalen behöver du ett personligt inloggningskonto samt behörighet till varje enskilt projekt. Vilken behörighet du ska ha varierar beroende på din roll i projektet.

Kontakta därför Trafikverkets projektledare i det projekt du ska arbeta med för mer information om hur du ansöker om inloggningskonto och för att få behörighet.

I projektportalen läggs handlingar i:

  • En struktur för den interna projektgruppen (projektstyrningsdokument).
  • En struktur för produkt.
  • Projekt som läggs upp i projektportalen kan skilja såväl i utseende som i ingående delar i strukturer. Arbetssättet i projektportalen är alltid i grunden densamma.

För externa användare behövs även:

  • Konto för "extern uppkoppling".
  • Att du lägger till Trafikverket (*.trafikverket.se) som en betrodd/tillförlitlig webbplats. Läs mer på sidan" Hjälpmaterial" (se vänstermenyn) och rubriken "Förutsättningar".

Under Trafikverket.se kan leverantörer ”Logga in” och använda sig av ”Min sida - extern anslutning” där  bland annat beskrivningar samt inloggningar till olika system finns.

Förutsättningar för Projektportal Investera (pdf-fil, 683 kB, öppnas i nytt fönster)

I PPI kan det lagras personuppgifter som berörs av Dataskyddsförordningen i de projekt du deltar i som leverantör. Har du frågor om hur dina personuppgifter hanteras i PPI, så kontakta din projektledare.

Så hanterar Trafikverket dataskyddsförordningen, GDPR