Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Reviderat förtydligande av EU-kommissionens förordning om TSD

Nu finns det en reviderad version av det förtydligande vi publicerade i maj 2019 om tekniska specifikationer för driftskompabilitet (TSD).

Sedan den tidigare versionen har vi kompletterat med punkt 4.2.7.4. som av misstag föll bort i den första publiceringen. Vi har även gjort en del textmässiga och layoutmässiga ändringar för att göra texten tydligare.

Syftet med dokumentet är att förtydliga vilka punkter i TSD Infrastruktur som är aktuella i olika projekt och som GOP handläggare ska ange i Trafikverkets ställningstagande för Transportstyrelsens godkännandeprocess.

Godkännandestödet tog fram dokumentet tillsammans med Transportstyrelsen tidigare i år. Det är ett förtydligande av TSD Infrastrukturpunkteri Kommissionens förordning (EU) nr 1299/2014av den 18 november 2014, om tekniska specifikationer för driftskompatibilitet avseende delsystemet infrastruktur i Europeiska unionens järnvägssystem.

Förtydligandet finns att beställa från diariet med nummer TRV 2019/33047. Du kan även ladda ner det här på sidan:

Förtydligande av TSD Infrastrukturpunkter till Kommissionens förordning (EU) nr 1299/2014 (pdf-fil,931 kB, öppnas i nytt fönster)

TSD = Tekniska specifikationer för driftskompatibilitet.