Denna nyhet är äldre än 6 månader

Reviderat förtydligande av EU-kommissionens förordning om TSD

Nu finns det en reviderad version av det förtydligande vi publicerade i maj 2019 om tekniska specifikationer för driftskompabilitet (TSD).

Sedan den tidigare versionen har vi kompletterat med punkt 4.2.7.4. som av misstag föll bort i den första publiceringen. Vi har även gjort en del textmässiga och layoutmässiga ändringar för att göra texten tydligare.

Syftet med dokumentet är att förtydliga vilka punkter i TSD Infrastruktur som är aktuella i olika projekt och som GOP handläggare ska ange i Trafikverkets ställningstagande för Transportstyrelsens godkännandeprocess.

Godkännandestödet tog fram dokumentet tillsammans med Transportstyrelsen tidigare i år. Det är ett förtydligande av TSD Infrastrukturpunkteri Kommissionens förordning (EU) nr 1299/2014av den 18 november 2014, om tekniska specifikationer för driftskompatibilitet avseende delsystemet infrastruktur i Europeiska unionens järnvägssystem.

Förtydligandet finns att beställa från diariet med nummer TRV 2019/33047. Du kan även ladda ner det här på sidan:

Förtydligande av TSD Infrastrukturpunkter till Kommissionens förordning (EU) nr 1299/2014 (pdf-fil,931 kB, öppnas i nytt fönster)

TSD = Tekniska specifikationer för driftskompatibilitet.