Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Illustration av ITS i trafiken

ITS på väg - webbutbildning med fokus på tillämpningar och effekter

ITS, intelligenta transportsystem och tjänster är ett viktigt redskap till en effektivare trafikplanering och ger ett bättre utnyttjande av det befintliga transportsystemet. Samtidigt kan vi göra trafikmiljön säkrare och mer miljövänlig.

ITS på väg-utbildningen är datorbaserad och fokuserar på ITS-lösningar i vägsystemet. Den beskriver vad ITS är och ger flera olika exempel på tillämpningar och effekter av ITS-lösningar. Ett kapitel avhandlar arbetsprocessen ur ett livscykelperspektiv och avslutas med ett spel där du får ge förslag på lösningar av olika trafikproblem.

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med planering och projektering av vägar och gator i det statliga eller kommunala vägnätet. Den passar också utmärkt för dig som bara vill veta mer om ITS och du kan då som deltagare välja bort fördjupningsdelarna.

ITS på väg-utbildningen

ITS på väg – en handledning i processen att införa vägnära ITS -lösningar med exempel på genomförda tillämpningar. Finns under kategorin ITS i webutiken.
Till webbutiken
Karaktärerna du möter i webbutbildning

De här karaktärerna möter dig i ITS på väg-utbildningen!