Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Mobila stolpar i Kalmar kommun

Kalmar kommun har tagit fram en intressant lösning för att prova nya armaturer där man kan justera stolparna upp till 8 m och systemet är mobilt för att testas i olika miljöer.

Bildkollage

Ulf Rickardsson på Kalmar kommun är ansvarig för försöket som ingår i ett EU-projekt, "LED Light in public spaces".

LED Light in public spaceprojektet som just nu pågår handlar om att ersätta den befintliga belysningstekniken i gatu- och parkmiljö med LED-tekniken.

Målgruppen för projektet är politiker, tjänstemän i kommuner och regioner, företag, tillverkare och allmänheten med inriktning på ungdomar.

I Kalmar har vi låtit tillverka 5 st stolpar som är flyttbara och där höjden lätt går att justera för att kunna göra försök med ljus. Försöken är till för att öka kunskap om ljus samt för att kunna göra bra diodinstallationer i projektet som sträcker sig över fyra länder. Läs mer om projektet på projektets webbplats. Försöken kommer att påbörjas i mitten av juni 2010 och i första försöksomgången kommer vi att hålla på till sista december 2010.
www.ledlightproject.eu (öppnas i nytt fönster)


/Lena Siewert

Pulbicerad 2010-06-16
Martin Strid, Trafikverket & Ulf Rickardsson, Kalmar kommun

Läs även pressmeddelande om detta här