Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Händer på ett papper.

Nu startar vi upp ett nytt upphandlingssystem

Under 2020 byter Trafikverket upphandlingssystem. Nya upphandlingar kommer successivt att påbörjas i Kommers från början av juni 2020.

Under en övergångsperiod kommer Trafikverket att ha två upphandlingssystem. Det nuvarande systemet CTM/eu-supply fasas successivt ut under 2020 och ersätts av Kommers.

Till att börja med annonseras bara ett mindre antal upphandlingar i Kommers. Detsamma gäller förnyad konkurrens som kommer att göras i systemet inom ett utvalt ramavtalsområde. Under september lanseras Kommers i större skala.

  • Alla upphandlingar som pågår CTM/eu-supply kommer att fullföljas i det systemet.
  • När ingången till Kommers öppnas finns möjlighet att registrera konton i det nya systemet. Kommers kommer att finnas under Aktuella upphandlingar, det vill säga samma plats som CTM/eu-supply har i dag på Trafikverkets webbplats:
    Aktuella upphandlingar
  • LOU-upphandlingar annonseras direkt i Kommers-portalen.
    LUF-upphandlingar kommer ut som riktade upphandlingar via kod/er i Trans-Q (järnvägsrelaterade upphandlingar).
  • Inga kostnader för leverantörer är förknippade med det nya upphandlingssystemet. Support för leverantörer sköts av Primona AB, se länk till kontaktformulär i leverantörsportalen

Kommers från Primona: Trafikverket har tecknat avtal med Forefront Consulting AB att leverera upphandlingssystemet Kommers från Primona AB.