Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tillgänglighetsanpassning av plattformarna på Hässleholms centralstation

Vi har tillgänglighetsanpassat plattformarna på Hässleholm C under 2020 för att alla ska kunna resa smidigt och tryggt, samtidigt har vi skapat bättre överblick, så att orienteringen blir lättare genom kortare avstånd mellan trapphus och tåg.

Projektet är klart och den här sidan kommer att tas bort 2021-02-01.

- Det har varit en utmaning men nu har vi en modern, ljus och trygg station som kommer förenkla vardagen för många resenärer, säger Jonas Wellberg, projektledare Trafikverket.

Plattformsarbetet har gjorts på plattformar mellan spår 1 och 2/3 samt mellan spår 4/5 och 6 på Hässleholm C, har inneburit att plattformarna sänks och på så vis har tillgänglighet och säkerhet för alla som ska gå av och på tågen ökat. Arbetet har skapat en smidigare och tryggare miljö samt bättre överblick och orientering för resenären genom kortare avstånd mellan trapphus och tåg. Plattformarna har försetts med kompletterande plattformstak och trafikinformation samt skyltningen har anpassats efter de nya förutsättningarna.

- Att driva projekt i en miljö med resandeutbyten och mycket resenärer har varit en utmaning. Men slutresultat har blivit bättre än vi förväntade oss. Belysningen på plattformar har blivit ljusare, de nya trapporna kommer innebära en betydligt bättre tillgänglighet för resenärer, tydligare skyltning av spårnummer, ny högtalare för bättre ljud och nya informationstavlor bidrar också till helheten, säger Jonas Wellberg, projektledare Trafikverket.

Arbetet har under perioder påverkat såväl resenärer som närboende. Trafikverket vill tacka alla berörda för visat tålamod.

- Vi är medvetna om att det varit stökigt och låtit mycket och vi vill verkligen säga tack! Och vi hoppas att de nya tryggare miljöerna på Hässleholm C kommer kännas värt det, säger Jonas Wellberg, projektledare på Trafikverket.