Logga in
Logga in

Vi byter och renoverar hissar på fyra stationer i Västra Götaland

Under hösten 2022 byter eller renoverar vi hissar på stationen i Herrljunga, Töreboda, Trollhättan och Öxnered. Du som inte kan gå i trappor kan beställa ersättningstrafik i form av taxi.

Hissarna på stationen i Herrljunga, Töreboda, Trollhättan och Öxnered behöver renoveras eller bytas ut för att stationerna ska fungera bättre för fler resenärer. Under renoveringstiden kommer tillgängligheten att minska för dig som behöver använda hiss för att ta dig till plattformen. När du planerar din resa, räkna därför med att den kan ta lite längre tid, och att du kanske måste gå av på en annan station än vanligt.

Du som inte kan gå i trappor erbjuds taxi till närmaste station

I Öxnered, Töreboda och Trollhättan kommer du som behöver hiss inte att kunna ta dig till alla plattformar under renoveringstiden (se nedan). Du som inte kan gå i trappor och har en biljett till eller från den aktuella stationen kan då beställa ersättningstrafik i form av taxi från eller till närmaste station. Du beställer taxin på telefon 0771-41 43 00. Trafikverket bekostar taxiresan.

  • I Öxnered renoverar vi båda hissarna till gångbron över spår 1 och 2 den 29 augusti–16 september. Du som ska ta dig mellan spår 1 och 2 måste därför ta trapporna. Du som bara ska resa till eller från spår 1, utan att byta till annat tåg eller buss, kan använda vägen som går till plattformen från Möjeredsvägen.
  • I Töreboda byter vi ut kontrollpanelerna på de båda hissarna 12–16 september. Du som ska till eller från plattformarna måste därför ta trapporna.
  • I Trollhättan renoverar vi hissen till gångbron och gångtunneln närmast centrum 19 september–14 oktober. Du som ska ta dig mellan spår 1 (eller bussterminalen) och någon annan plattform (eller pendlarparkeringen) kommer att få 700 meters omväg, om du inte kan ta trapporna.

I Herrljunga finns en annan väg till plattformen

I Herrljunga byter vi ut hissen närmast stationsbyggnaden. Du som inte har möjlighet att gå i trappor får därför i stället använda gång- och cykelvägen i tunneln under spåren. De andra hissarna på stationen kommer att fungera som vanligt. Du kommer alltså att kunna ta dig till plattformen, men det kan ta lite längre tid än vanligt. Därför behövs ingen ersättningstrafik.

Hissbytet i Herrljunga kommer preliminärt att starta 31 oktober istället för 3 oktober som tidigare var planerat. Anledningen till förseningen är den globala komponentbristen.

Kontakt

Christel Olander

Projektledare

Telefon: +46 10-123 12 17