Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Lego-utställningen

Inne i museet visas järnvägsutställningen i 6 hallar. För barnen har vi låtit bygga en Lego-utställning med ett samhälle i miniatyr där alla trafikslag finns representerade.

Genom den långa montern ringlar järnvägen i Lego-samhället – förbi fotbollsplanen, över vattnet, staden och ut till flygplatsen. Du kan själv tända belysningen på flygplatsen Kloss-Landa och starta Årgångståget som är en kopia av vårt eget museitåg med loket Rapiden och vagnar från 1950-talet!

Skapa själv

I anslutning till Lego-utställningen finns en lekhörna med Duplo där det går att bygga själv och inspireras från museets utställningar.

Kul fakta!

Visste du att det tog hela 14 timmar enbart att bygga det brandgula Rapid-loket? Årgångståget finns på riktigt och brukar åka från Stockholm och stanna i Uppsala för att ta med gäster till Gävle och Sveriges Järnvägsmuseum, exempelvis på familjedagar.