Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Minitåg och utelek

Under sommaren och vid olika evenemang kör vi minitåg – en stor upplevelse i litet format! Banan ligger vackert i järnvägsmuseets park och du får bland annat åka över broar och genom en tunnel. Vi har också lekytor utomhus.

Till Sveriges Järnvägsmuseum är det fri entré t.o.m. 19 år, men att ta en tur med minitåget kostar en extra avgift. Kostnaderna går till att underhålla minibanan och loken som används. Ibland kommer gästande minitåg till museet, det kan vara ellok eller ånglok som kopplas ihop med vagnarna.

Lekytor utomhus

Ett mindre lokstall där vi förvarar små plasttåg på hjul, går att plocka fram och köra med för mindre barn. Vid lekplatsen finns även en klätterställning och ett tåg man kan leka vid. Ibland ställer vi fram grillar intill lekplatsen så att familjer kan grilla själva. Det kan vara en bra idé att kontakta oss innan, för att höra om grillarna är framme, oftast vid skolornas och förskolornas lov. Under vintern är inte lekplatsen tillgänglig, då är det bättre att besöka lekrummet Lilla station som finns inomhus!