Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bra att veta

Huvudentré

Både trappa och ramp upp till huvudentrén finns. I entrén möter du vår receptionspersonal som berättar om våra utställningar, nyheter etc. Vi kan också hjälpa dig med annat du behöver veta när du är gäst i Gävle, fråga oss!

Kapprum

Här kan du hänga av dig ytterkläderna och ställa barnvagnen i mån av plats. Du ansvarar själv för dina värdesaker.

Toaletter

I museet finns flera toaletter inklusive handikapptoalett, i anslutning till kapprummet. Vid evenemang erbjuder vi fler toaletter på uteområdet, som vi hyr in för dagen.

Butik

I vår museibutik hittar du järnvägsrelaterade produkter för stora och små. Vi hjälper dig gärna med tips om du letar efter en present eller information om produkterna.

Café och restaurangvagn

I vårt café finns enklare fika såsom sallader, pajer, pannkakor och mackor samt varma och kalla drycker. Behöver du en barnstol är det bara att fråga så hjälper vi dig. Vid större evenemang och skolornas och förskolornas lov brukar vi stänga caféet och istället öppna vår restaurangvagn Ångvisslan, populär att sitta i bland våra gäster.

Kvalitetssäkrad Turism

Sveriges Järnvägsmuseum genomgått TourQualitys kvalitetsutbildning och  är diplomerade enligt TourQuality! TourQuality är ett system för kvalitetssäkring, utformat i nära samarbete med turistnäringen. Initiativet till utvecklingen av systemet togs bland annat av ETOUR, Europeiska Turismforskningsinstitutet och Sveriges Rese- och Turistråd.

Tillgänglighet

Sveriges Järnvägsmuseum är ett EQUALITY-märkt turistmål. Det innebär att Turism för alla i Sverige har undersökt tillgängligheten på museet i detalj.
Läs mer på Svenska Equalitys hemsida (öppnas i nytt fönster)

Du är viktigast för oss

Vi vill gärna veta vad du tycker efter ditt besök. Berätta för oss, bra eller dåligt, så att vi kan utveckla verksamheten. Det finns också möjlighet att anonymt fylla i en enkät som finns utskriven i museet och en digital enkät på nätet. Tack för din åsikt, den är värdefull för oss!