Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Teater

Storytelling och teater är en viktig del i vårt arbete med att skapa det levande museet – ett av flera sätt att förhöja din upplevelse hos oss.

Teater under sommaren

Sommartid utökas museiverksamheten – vi erbjuder mer att se och göra, rälsbuss går till vårt öppna fordonsmagasin och mycket mer. Vår skådespelare brukar också ha föreställningar vid banvaktstugan och stationen, som en del av besöket. Vad vi spelar och när, hittar du i kalendern.

Spöklovsteater vecka 44

När skolorna och förskolorna tar höstlov brukar vi spöka på Sveriges Järnvägsmuseum! Ett spöktåg tar dig från Gävle central till museet, där detektiv Tura Sventon låter barnen följa med på en spännande spökjakt. Vi sätter upp en ny teaterföreställning varje år, som skrivs och regisseras av vår skådespelare, som också medverkar i spökteatern. Till sin hjälp har han gymnasieelever från Vasaskolans dramautbildning i Gävle. Tider, priser och all information du behöver om Spöklovet, som vi kallar det, hittar du på sidan Evenemang.
Det planeras för fullt inför en stängning med renovering av Järnvägsmuseets publika lokaler och utställning, men vi har öppet till och med museidagen den 9/9 2017. Det innebär dock att det inte blir något spöklov hos oss 2017.

Teaterföreställningen Enkelspår

En unik, specialskriven enmansföreställning för grupper. Se järnvägsutställningen med nya ögan när vår skådespelare Peter Iller tar er med genom Sveriges järnvägshistoria. Möt rallaren, lokföraren, sovvagnsresenären och fler underhållande karaktärer!

Boka Enkelspår

Tid: ca 1 timme.
Pris: 950 kr dagtid, tisdag - fredag klockan 10.00-16.00.
Övrig tid: 2500 kr. Kostnad tillkommer för extra öppethållande, begär offert.
Telefon: 010-123 21 00