Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Modelljärnvägen

Vid några tillfällen under året visas Sveriges Järnvägsmuseums modelljärnväg. Anläggningen sköts av Järnvägsmusei Vänners modellklubb.

Visningstillfällen 2017

Sportlovet, vardagar vecka 9 (27 februari - 3 mars), klockan 11.00 - 15.00.
Påsklovet, helgfria vardagar vecka 15 (10 - 13 april), klockan 11.00 - 15.00.
Museidagen den 9 september, klockan 10.00 - 16.00.
OBS! Sista chansen att se anläggningen innan Järnvägsmuseet stänger för renovering.
Ingen modelltågshelg planeras för 2017.

Modelljärnvägen är belägen i museet källare och kan inte beskådas vid ett vanligt besök, utan öppnas och visas några gånger under året.
Tips! På söndagar utförs ofta servicearbeten på modelljärnvägen och då finns ofta möjlighet att träffa våra museivänner och prata modelltåg. Fråga gärna i receptionen när ni kommer till museet.

Om modellklubben

Gävle modelljärnväg är en del av föreningen Järnvägsmuseum Vänner. Medlemmarna bygger i skala H0. Föreningen arrangerar även en modelljärnvägsmarknad i samband med Sveriges Järnvägsmuseums årliga Museidag samt en särskild dag som kallas "Modelltåg" (Modelltågsdagen har utgått ur programmet vissa år).

Tågdoktorn

Har du ett Märklinlok som inte mår bra? Ta med det till vår reception så ser vi till att Tågdoktorn får titta på det och återkomma med förslag på reparation.

Öppet till september 2017

Det planeras för fullt inför en stängning med renovering av Järnvägsmuseets publika lokaler och utställning, men vi har öppet till och med museidagen den 9/9 2017.