Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Besökare i museets bibliotek

Referensbibliotek

Det mesta som givits ut på svenska om järnvägar och järnvägshistoria hittar du i bokhyllorna på Sveriges Järnvägsmuseums referensbibliotek.

Vi har även samlat på oss en del utländsk järnvägslitteratur, särskilt från Norden.
I biblioteksdatabasen kan du söka den litteratur som du är intresserad av. I vårt referensbibliotek finns också tidtabeller från år 1867 och framåt. Vi har även arvodesstater med SJ:s anställda mellan åren 1869-1951 och statistikuppgifter från järnvägens början och framåt.

En stor samling tidskrifter med järnvägsanknytning är tillgängliga i biblioteket och tidskrifter av äldre årgångar är magasinerade. I sådana fall görs beställning för framplockning av dessa senast två dagar före besök till biblioteket.

Utlåning av tidskrifter och böcker inte är möjlig, men du är varmt välkommen att besöka oss och sitta ner vid forskarplatserna eller i fåtöljerna och fördjupa dig i järnvägshistorien!

Sök i litteraturdatabasen (öppnas i nytt fönster)

Sök i Libris (öppnas i nytt fönster)

Öppettider

Biblioteket är stängt p.g.a. ombyggnation i bibliotek och museum.
Under museets ombyggnation är personalen i arkiv, bibliotek och forskarservice involverade i projektgruppen för nya basutställningen vilket gör att vi under denna tid endast kan erbjuda reducerad forskarservice.
Förfrågningar via e-mail har något längre svarstid än normalt, men vi försöker svara inom en vecka.
Telefontid är under denna tid onsdagar 9-11.