Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafikens kulturarv

Sveriges Järnvägsmuseum i Gävle är det enda museum som Trafikverket driver, men omfattande samlingar vårdas eller visas på andra platser i Sverige.

Vägsamlingarna i Eskilstuna

I en före detta vägstation i Kjula utanför Eskilstuna förvaras Trafikverkets unika väghistoriska samlingar. Arkiven finns i Trafikverkets huvudkontor i Borlänge.
Läs mer om vägsamlingarna

Flygsamlingarna på Arlanda

Trafikverket förvaltar statens samlingar från civil luftfart i en hangar på Arlanda flygplats. Samlingarna sköts om och visas i begränsad omfattning av Arlanda Flygsamlingars Vänner.
Läs mer om flygsamlingarna (öppnas i nytt fönster)

Järnvägssamlingarna i Linköping

En stor del av Trafikverkets samlingar från smålspårig järnväg visas på Östergötlands Järnvägsmuseum som är en del av friluftsmuseet Gamla Linköping.

Järnvägssamlingarna i Ängelholm

Delar av Trafikverkets järnvägssamlingar med tonvikt på infrastruktur visas på Järnvägens Museum Ängelholm, genom kommunen.

Depositioner runt om i Sverige

På andra museer och hos järnvägsmuseiföreningar finns fordon eller föremål som är långtidsutlånade. En del av dessa fordon används i veterantågstrafik.