Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Boka körkortsprov

I vår webbtjänst Boka prov kan du betala, boka, avboka och omboka kunskapsprov och körprov för samtliga körkortsbehörigheter. Du kan även se dina resultat. Innan du går till bokningstjänsten är det viktigt att du tar del av informationen på den här sidan.

Bokningstjänsten finns även på engelska. Du väljer språk inne i bokningstjänsten i menyvalet uppe till höger. Observera att även om du bokar prov med hjälp av den engelska bokningstjänsten så är det kunskapsprovet som finns översatt. På körprovet är förarprövaren svensktalande.
Kunskapsprov med tolk bokar du hos Kundtjänst Förarprov, 0771-17 18 19.

Den 8 juni inför vi en ny modell för utskick som innebär att du som bokar prov får individanpassad information i tidsbekräftelser och andra utskick.

  • Direkt vid bokningen får du en bekräftelse med information om plats och datum.
  • 3 veckor innan provtillfället skickar vi information med länkar till vår webbsida om viktig information inför provet.
  • 5 dagar innan provtiden skickar vi information om du inte uppfyller de krav som krävs för att göra prov för den behörigheten.
  • 48 timmar innan provtiden skickar vi en påminnelse om din provtid.
  • Efter genomfört prov får du information om ditt resultat.

Utskicken görs i första hand via mejl. Om du inte har en bekräftad* e-postadress hos oss får du ett sms. Om båda alternativen saknas skickar vi ett brev. Informationen strax innan proven skickas bara med mejl och sms. Informationen i utskicken innehåller länkar till vår webbsida, där du kan läsa mer.

* Du kan registrera din mejladress under Mina uppgifter på bokningssidan Boka prov. Du kan även kontakta vår kundtjänst, telefon 0771-17 18 19, om du vill ha hjälp att lägga in adressen. När din mejladress är registrerad får du ett mejl från oss där du ska bekräfta att mejladressen stämmer.