Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Företagsbokning

Här kan företag själva boka kunskapsprov och körprov åt sina elever. För att kunna använda tjänsten måste företaget ha ansökt och fått tillstånd av Trafikverket att bli användare.

Bokningen görs som personligt ombud för varje aspirant, och aspirantens personnummer används för att boka tiden. I tjänsten finns även möjlighet att se aspiranters giltighetstid för körkortstillstånd och riskutbildningar.

För att logga in i tjänsten måste företaget registrera sina användare. Därefter loggar användaren in i tjänsten med mobilt bank-ID eller engångskod via sms.

Sänkt bokningsspärr för bokningar hos Trafikverket Förarprov

Den 11 juni sänkte Trafikverket Förarprov bokningsspärren (kreditgränsen) för bokningar av förarprov.
Den nya gränsen är 2200 kronor.
Detta innebär att du som kund i vissa fall inte kan boka ny tid för prov om inte den tidigare avgiften är betald. För att du snabbare ska kunna boka nytt prov kan du välja att betala avgiften med kort i bokningstjänsten Boka prov.
Syftet med den sänkta kreditgränsen är att undvika att kunder ska kunna dra på sig stora skulder. De genomförda proven ska som grund betalas innan de bokar nya prov.