Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Viktig information om coronaviruset covid-19

Trafikverket Förarprov: Vi tar våra kunders och medarbetares hälsa på största allvar och ber dig därför att följa råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten avseende covid-19.

Är du sjuk eller uppvisar sjukdomssymptom ber vi dig avboka din tid i vår bokningstjänst. I bokningstjänsten kan du även boka ny tid. Observera att för behörigheterna AM, A, B, BE och traktor finns det inga tider fram till 4 maj.
Bokningstjänsten

För att få tillbaka avgiften, skriv till oss via vårt formulär och ange ditt personnummer.

Du kan även kontakta oss på telefon 0771-17 18 19.

Förlängd giltighetstid på godkänt prov behörighet B

Transportstyrelsen har beslutat att tillfälligt förlänga giltighetstiden för godkänt teoriprov eller körprov för behörighet B till 6 månader.

Det innebär att godkänt prov kommer att vara giltigt i 6 månader från det datum provet blev godkänt.
Förlängningen sker automatiskt.
Läs mer i Transportstyrelsens pressmeddelande

Ska du göra prov eller fotografera dig?

Vi ber dig som ska fotografera dig för körkortsförnyelse att vänta till ett senare tillfälle om du är sjuk eller uppvisar sjukdomssymptom.

Antalet körkortsprov begränsas från och med den 23 mars

Från och med måndag 23 mars kommer vi att under en period begränsa antalet körkortsprov. Det gäller främst i Stockholmsregionen där Folkhälsomyndigheten bedömer att smittspridningen just nu är större.

Våra åtgärder från den 23 mars - 4 maj:

 • På förarprovskontoret Stockholm City kommer vi att ställa in teoriprov för behörigheterna AM, A, B, BE och traktor som är inbokade under perioden 23 mars till 30 april. Kunder kommer att meddelas via mejl, brev eller sms.

 • All ny bokning för teoriprov för behörigheterna AM, A, B, BE och traktor stängs i hela landet fram till 4 maj, men tider finns från 4 maj och framåt. Du kan redan nu boka ditt prov.

 • Alla kunder som har ett körprov inbokat före den 4 maj, men inget inbokat teoriprov, kommer att få sitt körprov avbokat eftersom ett godkänt teoriprov krävs för att få genomföra körprovet. De kunder som berörs kommer få mejl, brev eller sms med information om att provet är avbokat. Nytt prov kan bokas tidigast den 4 maj.

 • Yrkesprov och prov för kunder som har godkänt teoriprov eller körprov prioriteras i hela landet.
  Följande prov kommer genomföras:

  -C och D-prov i alla varianter
  -Taxiprov
  -YKB-prov
  -ADR-prov
  -Certifieringsprov
  -Lokförarprov
  -Teoriprov för kunder med godkänt körprov, behörighet B
  -Körprov för kunder med godkänt teoriprov, behörigheterna A, B, BE

  Kunder som har ett godkänt teoriprov för behörigheterna A, B och BE behöver kontakta Kundtjänst Förarprov eller ett kontor för att boka ett körprov under perioden 23 mars till 30 april.

  Kunder som har ett godkänt körprov B behöver kontakta Kundtjänst Förarprov eller ett kontor för att boka teoriprov under perioden 23 mars till 30 april.

Åtgärden inleds den 23 mars och pågår preliminärt till den 4 maj.

Här hittar du våra öppettider

För att hindra smittspridning gör vi även följande

Vi uppmanar alla att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och råd. Vid såväl kunskapsprov som körprov har vi ökat fokus på hygien, till exempel:

 •  vi tar tills vidare inte i hand när vi hälsar på våra kunder
 •  vi glesar ut grupper vid kunskapsprov för att undvika närmare kontakt vid provet
 •  vi har utökat frekvensen av städning
 •  vi håller god hygien i bilar, teorisalar, receptioner, väntrum, toaletter och övriga ytor
 •  endast kund och förarprövare får vara i fordonet vid körprov. Detta gäller tills vidare. Övriga personer ber vi vänta på annan plats under provet.
 •  vi gör rent datorskärmar, bilens ratt med mera
 •  vi låter för tillfället inte våra kunder använda alkolås
 •  vi har affischer om handhygien i väntrum och på våra kundtoaletter
 •  vi ber även övriga besökare än de som ska göra prov eller fotografera sig, att iaktta försiktighet för att förhindra smittspridning.

Tack för din förståelse!