Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Boka prov

Här hittar du frågor och svar om vad som gäller för dig som ska boka prov och om du behöver avboka ditt prov.

Efterfrågan på provtider varierar under året och det kan vara lättare att få en provtid på vintern.

Provtider läggs ut elva månader framåt.

Vi rekommenderar att du bokar ditt första kunskapsprov och körprov i god tid, minst 2 månader innan du vill göra proven. Då ökar dina möjligheter att få den tid och provort som du önskar. Provtider finns att boka 11 månader framåt.

Du kan logga in på tjänsten Boka prov eller kontakta Kundtjänst Förarprov på 0771-17 18 19.

Om du inte kan göra din avbokning via internet med mobilt bank-ID kan du även på kvällar och helger ringa till Kundtjänst Förarprov på 0771-17 18 19 och avboka ditt prov med hjälp av en självservicetjänst. Avbokning måste ske minst 24 timmar före provet för att du inte ska behöva betala avgiften.

Du kan avboka ditt prov via bokningstjänsten Boka prov eller så kontaktar du Kundtjänst Förarprov på 0771-17 18 19.

Tänk på att du måste göra din avbokning eller ombokning senast 24 timmar före provtillfället. Om du bokar av eller bokar om försent, eller inte kommer till ditt prov, måste du ändå betala provavgiften.

Om du kan styrka att du gjort avbokningen eller ombokningen för sent på grund av sjukdom eller liknande omständigheter behöver du inte betala provavgiften. Du ska i så fall skriva till Trafikverket Förarprov. I skrivelsen ska det framgå viket prov din ansökan avser. Uppge även ditt namn, personnummer och dina kontaktuppgifter. Ansökan ska visa varför du inte kunde genomföra provet och varför du inte kunde avboka provet i tid. Detta ska styrkas med ett bifogat intyg som grundar sig på en medicinsk bedömning från sjukvården.