Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Marieholmsförbindelsen

Marieholmstunneln är klar och öppnade för trafik den 16 december 2020. Det innebär att Marieholmsförbindelsen är helt klar.

Projektet är avslutat och kommer tas bort från Trafikverkets webbplats den 1 juli 2021.

Marieholmstunneln är ett nytt alternativ för dig som biltrafikant när du ska ta dig mellan Hisingen och fastlandet. Marieholmstunneln är bäst att använda för resor i öst-västlig riktning.

Fakta: Marieholmsförbindelsen

Marieholmsförbindelsen knyter ihop Hisingen och Göteborgs hamn med centrala Göteborg och övriga Sverige och kommer att underlätta för hundratusentals människor varje dag. Du tar dig lättare till jobbet eller skolan, transporter kommer smidigare fram, trafiksystemet blir mindre sårbart och mer gods kan flyttas över från väg till järnväg.

Marieholmsförbindelsen är en av många pusselbitar som gör det möjligt för Göteborg att klara dagens och morgondagens trafikutmaningar.

Förbindelsen består av Södra Marieholmsbron, en ny järnvägsbro med gång- och cykelbana över Göta älv, och Marieholmstunneln, en ny vägtunnel under älven. I anslutning till tunneln har vi också byggt två nya trafikplatser i flera plan.