Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

underhåll på väg

Sommarens trafikpåverkande arbeten i Blekinge län 2017

På sommaren går arbetena lättare och snabbare att utföra jämfört med andra tider på året. Här kan du se exempel på vägarbeten som kommer att påverka trafiken, och ska utföras i Blekinges län sommarsäsongen 2017.

Sommarhalvåret är en intensiv period när vi genomför många stora och små vägarbeten. Det är också den tid på året då arbetspendlingen är mindre intensiv. Underhåll bidrar till att livslängden på våra vägar blir så lång som möjligt. Därför ser vi regelbundet över vägens beläggning och sidoområden, vi underhåller broar och tunnlar men bygger även nytt så att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. I tabellen nedan finns de arbeten som har särskild trafikpåverkan och genomförs någon gång under sommarperioden maj-september.

Håll dig uppdaterad

Håll dig uppdaterad på Trafikverket.se "Trafikinformation, väg" på startsidan. Där får du veta vilka arbeten som pågår eller ska starta inom fem dagar. Informationen uppdateras löpande.

VägSträckaÅtgärd/påverkanLängd km
E22

Bro över järnväg, Trafikplats Ronneby

Beläggningsarbete, byte av brons tätskickt som förlänger brons livslängd.

Bron kommer att vara avstängd i västlig färdriktning under hela arbetsperioden.

Västerifrån (från Kristianstad) är vägen öppen, men hastigheten är sänkt längs trafikarbetet. Under vissa perioder finns det risk för köbildning. Österifrån (från Kalmar) är vägen avstängd och omledning sker genom Kallinge centrum.

Omledningsvägarna går via vägarna 650, 652. 651 och 27. Omledningssträckan är cirka 4 kilometer längre än ordinarie sträcka.

Tidsperiod: 12 juni till 16 juli.

-