Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Järnvägsbroar över väg 50, Grängesberg

Järnvägsbroar över riksväg 50, Grängesberg

Trafikverket planerar att rusta upp två järnvägsbroar som går över riksväg 50 genom Grängesberg för att trafiken ska kunna fortsätta gå längs järnvägen.

Bron vid Dalporten och bron vid "Stubinfabriken" är i dåligt skick och behöver åtgärdas för att järnvägstrafiken ska kunna trafikera banan i framtiden. Sträckan är en del av Bergslagsbanan och det går mycket godstrafik här och åtgärdas inte broarna kommer det få stor påverkan.

Trafikverket kommer att ta fram en järnvägsplan för att utreda vilka åtgärder som ska göras och hur de ska genomföras. Riksväg 50 under broarna kommer att behöva stängas av under den tid som broarna repareras vilket innebär att Trafikverket även kommer utreda hur biltrafiken ska ledas under den perioden.

Av ovan nämnda anledning så kommer både järnvägstrafiken och vägtrafiken att påverkas. Största påverkan får vägtrafikanterna eftersom de kommer få åka på en helt ny sträckning.