Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Brobygge
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu återupptas arbetet med Kajvägsbron

Nu är tjälen på väg ur marken och arbetet med bron kan återupptas. Den beräknas vara klar i oktober.

Efter arbetsplatsolyckan i juli 2017 sattes projektet på paus och tidsplanen sköts framåt. Under vinterhalvåret när marken är frusen har det inte varit möjligt att bygga. Nu är tjälen på väg att gå ur marken och det dags att återuppta arbetet.

Den här veckan startar arbetet med att laga stödet till bron som blev skadat vid olyckan. I slutet av maj kommer en ny formställning att byggas. Den beräknas vara färdig i mitten av juli och då kan gjutning utföras. I mitten av augusti kommer broöverbyggnaden att sänkas ner på plats, och därefter utförs kompletterande arbeten på bron innan själva brokonstruktionen är klar. Efter det följer ett arbete med räcken, beläggning och belysning. Bron beräknas vara klar i slutet av oktober.

- Nu ska vi färdigställa det efterlängtade brobygget för Ludvikaborna, säger Fredrik Stål, Trafikverkets projektledare. Vi kommer att följa projektet noga och försäkra oss om att säkerheten upprätthålls i byggskedet.

- Vi är ett nytt team på plats och vi ser fram emot att få bygga färdigt bron, säger Karl-Erik Malm, projektchef på Skanska.

Den nya Kajvägsbron i Ludvika kommer att öka trafiksäkerheten och behålla förbindelsen mellan Väsman och centrum. Bron ska ha två körfält och en gång- och cykelbana, vilket skapar en säkrare miljö för både oskyddade trafikanter och bilister.