Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Projektingenjör Martin Lind (längst t.h) samtalar med Lars Eklund från Spraxkya och Lars Eriksson från Hemberg.

Projektingenjör Martin Lind (längst t.h) samtalar med Lars Eklund från Spraxkya och Lars Eriksson från Hemberg.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Lyckat informationsmöte

Måndagskvällen den 24:e april arrangerade Trafikverket ett informationsmöte om förstärkningsprojektet. Mötet skedde med anledning av att arbetet med att förbättra väg liksom brobyten nu kommit ungefär halvvägs.

I samband med mötet kunde också Trafikverkets projektledare Niklas Linnsén berätta för det som hörsammat inbjudan att den nya Gallsbobron nu öppnat för trafik tidigare under dagen. Arbetet med Alderbäckenbron är också återupptaget efter att stått stilla sedan i höstas då ett omfattande fel av projekteringen av bron upptäcktes.

Brohandlingarna har nu projekteras om och arbetet med grundläggning inletts. Detta moment planeras vara klar i slutet av maj månad. Parallellt pågår produktionsplanering för verkstadsarbetena med stålkonstruktionerna. Det finns fortfarande många olika faktorer som kan påverka tidplanen för när bron i Alderbäcken kan öppnas.

– Vår bedömning just nu är att den kan öppna i mitten av december 2017. Vi räknar också med att huvuddelen av vägarbetena kommer att kunna bli färdiga i år, förklarade Niklas Linnsén under mötet.

En aktuell tidplan och uppdaterad karta med planerade arbeten kommer att publiceras på denna webbplats inom kort.