Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Grävskopa gräver upp stora stenblock
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi fortsätter bygga om väg 662

Det blir inget stopp i ombyggnaden av väg 662 mellan Alderbäcken-Murbo. Bygget fortsätter som vanligt om inte vädrets makter sätter stopp.

Trafikverkets projektledare förklarar varför projektet fortsätter under vintern:

– Entreprenören har snart slutfört de tre vägavsnitt som vi ursprungligen planerade för innan vinteruppehållet. Vintern har hittills varit gynnsam och projektledningen har sagt ja till entreprenörens förslag om att fortsätta projektet, i första hand på sträckan Frostbo-Alderbäcken, säger Niklas Linnsén.

Det får konsekvensen att boende i Alderbäcken får en omledningsväg via Grevbo då omledningsvägen via Täktbo, mot Lindan, inte kommer att vara framkomlig.

– En fördel från Trafikverkets sida är att om bygget fortsätter så kan vi komma ikapp den ursprungliga tidplanen. Projektet är förskjutet i tid på grund av omfattningen på vägarbetet, urgrävningen av vägen, som blivit mer omfattande, förklarar Niklas Linnsén.

I början av februari ska projektören leverera nya bygghandlingar för bron, som ska godkännas av Trafikverket innan produktion av broelementen kan starta.

– Vi vet inte exakt när leveranserna inleds men det är viktigt att säkerställa att leveranserna av de nya brodelarna kan köras fram till brofästet i Alderbäcken, utan att påverkas av tjällossning, förklarar Niklas Linnsén