Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

I början av mars gjuts brobanan till den nya bron i Alderbäcken.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Sista gjutningen före invigning

I början av mars inleddes de sista förberedelserna inför gjutning av brobanan på Alderbäcksbron. Betonggjutning innebär också att arbetet med att rusta upp väg 662 nu går mot sitt slut. Den 12 april är det dags för invigning.

Den 53 meter långa Alderbäcksbron har orsakat gissel för Trafikverket då bron upptäcktes vara felkonstruerad. Denna miss är nu åtgärdad och brobygget har pågått under hela vintern.
I början av mars sker betonggjutningen som tar en hel dag i anspråk.

– För att gjutningen ska bli lyckad måste konstruktionen värmas upp ett par dygn före gjutprocessen inleds. Efter att gjutning slutförts görs en huvudinspektion av bron innan trafiken kan släppas på, förklarar Trafikverkets projektledare, Matti Siirtola.

Invigning den 12:e april

Den 12 april planerar Trafikverket att genomföra invigningen av hela sträckan då också trafiken på Alderbäcksbron släpps på. Än så länge är programmet inte riktigt helt fastställt men klart är att Trafikverket bjuder på värmande soppa och smörgås samt kaffe. Den tillhörande tårtan bjuder en lokal livsmedelsbutik på. Klart är också att efter invigningen kommer det att bli den första "brovandringen".

– Jag hoppas att det kommer mycket folk som vill vara med när vi gör den första ”brovandringen” tillsammans över Alderbäcksbron. Håll utkik efter annons och mer information i dagsmedia, uppmanar Matti Siirtola.