Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Många nöjda närboende när väg 662 invigdes

I drygt tre år har boende längs med sträckan Rågåker-Murbo i Borlänge kommun väntat på öppnadet av den upprustade vägen. Nu är sträckan invigd med hjälp av ett antal framtida trafikanter, förskolebarn från Naturknuten Ur och Skur.

Alderbäcksbron är den sista felande länken av den rad förbättringsåtgärder som Trafikverket utfört på vägsträckan mellan byarna Murbo och Rågåker under de senaste två åren. Anledningen till att projektet dragit ut på tiden är under byggskedet upptäcktes att den nya bron var felkonstruerad. Detta innebar att arbetena fick stoppas och bron behövde projekteras om innan arbetena kunde starta upp på nytt.

– Jo, vi har allt väntat men den som väntar på någonting bra. Personligen tycker jag det är jätteskönt att hela vägsträckan nu är i stort sett klar. Det blir kanske lite märkligt att studera all trafik som nu kommer att ske på vägen, säger en av de boende längs med sträckan, Bo Ekelund som har sin bostad i byn Täkt.

Nöjda närboende

Även ägarna till Naturknutens förskola med naturinriktning, Åsa och Calle Höglund säger sig både vara nöjda och tacksamma över att trafiken nu öppnats.

– Vi har haft många föräldrar och även skoltransporter som måste åka flera mils omväg när det varit som mest knöligt. Men, vägen vi har fått har en mycket bra standard och den är verkligen efterlängtad av oss som bor i området, säger Calle Höglund.

Matti Siirtola, projektledare för Trafikverket ser nöjt på när över 100-talet deltagare låter sig väl smaka av den köttfärssoppa som Säters hemvärnskår kokgrupp fixat i ordning.

– Vi hade företrädare inom projektledning som tyckte att vi skulle planera för 100 deltagare och det kändes för mig lät väl i överkant. I dag är jag både tacksam och stolt över att vi har fått ett så stort intresse för invigning med en bra bit över 100 deltagare samtidigt som många uttryckt sin tacksamhet för de förbättringar och förstärkningar vi har gjort på sträckan.

Nu kvarstår en del arbete innan projektet avslutas. Bland annat ska räcken vid Alderbäcksbron monteras samt att brobanan ska beläggas med asfalt.

– Till semestern är vår ambition att vi ska vara helt klara, säger Matti Siirtola.

Hemvärnets kokgrupp från Säter såg till att de dryga 100-talet deltagare under invigningen av väg 662 i Alderbäcken fick god soppa, smörgår samt kaffe och tårta, som var skänkt av en lokal livmedelsbutik.

Bo Eklund, boende i byn Täkt (mitten) är mycket nöjd med förbättrade och förstärkta väg 662 nu är öppen för trafik.

 Text och foto: Stefan Bratt