Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

vägkorsning
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nya vägen kan starta redan i Vattnäskorset

E45 ska få ny sträckning mellan Vattnäs och Trunna. För att den nya vägen inte ska dras genom en skyddad kalkbarrskog utreder vi nu om den kan starta redan i Vattnäskorsningen.

Vi utreder just nu var inom vägkorridor väst 3 som den nya sträckningen av E45 mellan Vattnäs och Trunna ska dras.

Eftersom Länsstyrelsen ser en risk i att vägen skulle kunna dränera ut kalkbarrskogen ser Trafikverket att det är en bättre lösning, ur miljösynpunkt, att gå förbi det skyddade området, snarare än igenom.

Att runda det biotopskyddade barrskogsområdet innebär att vi tillfälligt viker av från den anvisade korridoren. Det skulle medföra en cirka 80 meter längre väg jämfört med ursprunglig väglinje. I gengäld blir det en rakare väglinje och övergången mellan gammal och ny väg blir i form av ett C snarare än ett S. Och den nya sträckningen startar redan vid Vattnäskorsningen.

Vill du veta mer och ställa frågor - kom på öppet hus!

Du är välkommen på öppet hus om den nya sträckningen av E45, Vattnäs–Trunna. Mötet hålls klockan 17.00 – 19.00 tisdagen den 30 augusti 2016, på Skeer i Orsa.

Karta nytt vägförslag _160414 (pdf-fil, 1 MB)