Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny granskning av förändrad vägplan

I samband med att utställelsen av vägplanen för väg E 45 mellan Vattnäs och Trunna genomfördes 2019 fick Trafikverket in över 150 synpunkter. Efter att ha gått igenom synpunkterna har Trafikverket genomfört ett mindre antal ändringar.

-Det känns bra att vi har ett stort engagemang för projektet. De förändringar som vi nu gjort kommer vi att skicka ut på ny granskning och utställelse under året, förklarar Trafikverkets projektledare, Lars-Erik Håkansson.
I och med att en ny granskning sker kommer också planläggningsprocessen att ta mer tid:
- Trafikverket vill naturligtvis genomföra en förändring av E45 på ett sådant sätt att den både blir säkrare och får bra lösningar för så många  som möjligt, säger Lars-Erik Håkansson.
Förnärvarande pågår arbetet med att ta fram en ny vägplan. Ny granskningstid planeras till hösten.
-De som inkommit med synpunkter på det tidigare förslaget kommer behöva att skicka in dessa till oss igen, om de fortfarande är aktuella, konstaterar Lars-Erik Håkanson.
Den nya granskningsprocessen innebär att byggstarten som tidigare var beräknad till år 2021 ny flyttas minst ett år framåt i tid.