Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Stensättning på cirkulationsplats

Den nya cirkulationsplatsen i korsningen väg 70/Badstugatan–Älvgatan ska förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten genom Mora.

Cirkulationsplats Badstubacksbron (Väg 70/Badstugatan – Älvgatan)

Byggnation pågår nu av ny cirkulationsplats i korsningen på väg 70/Badstugatan – Älvgatan (cirkulationsplats Badstubacksbron).

Cirkulationsplats Badstubacksbron är den andra av de tre planerade rondellerna som börjat byggas under 2018 för ökad trafiksäkerhet och framkommlighet genom Mora. Badstugatan är därför avstängd från oktober 2018 till sommaren 2019 och trafiken leds om på en tillfälligt upprättad väg mellan Älvgatan och Badstubacksbron. Fotgängare och cyklister kan fortfarande ta sig fram från Badstubacksbron till Badstugatan förbi arbetsområdet på ett säkert sätt.

I slutet av sommaren blev vi klara med Cirkulationsplats Svedjärnsvägen (E45/Svedjärnsvägen – Dössjonsvägen) och byggnation av Cirkulationsplats Måmyren (E45/Tallvägen) påbörjades i oktober.

Tack för visad hänsyn i trafiksituationer där arbete pågår. 

 

Behovet av cirkulationsplats Badstubacksbron

Korsningen är högt belastad och saknar signalreglering. En cirkulationsplats skapar ett bättre flöde för trafiken och en ger ökad trafiksäkerhet.