Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Besökare på samrådsmötet
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Stort engagemang när öppet hus ägde rum för sträckan genom Mora

Den 29 juni hölls ett välbesökt möte i Moraparken om åtgärderna för sträckan genom Mora. Cirka 130 personer valde att komma och lyssna på vårt vägförslag, vilket vi är väldigt glada för.

Under kvällen bjöds det på fika och förutom allmänhet och näringsidkare kom även representanter från både kommunen och Vasaloppet. Medias intresse var stort och reportrar från radio och dagspress fanns på plats.

Mötet hölls i form av ett öppet hus/mingel och i lokalen fanns fem olika stationer där man kunde ställa sina frågor och lyssna till information från Trafikverkets projektmedlemmar. Förutom stationerna arkitektur och miljö, markförhandling, planering och två stationer om vägförslaget fanns också en station där synpunkter kunde lämnas in både muntligt och skriftligt.

- Det var ett väldigt lyckat möte med stort engagemang och jättebra diskussioner. Vi fick in många bra synpunkter och förslag som vi nu tar med oss i det fortsatta arbetet med projektet, säger Åsa Bergqvist, projektledare Trafikverket.

Under de tre timmar som mötet pågick fick många svar på sina frågor om projektet och vår planering, vilket rätade ut en del missförstånd och gav en klar bild av hur förslaget ser ut.

Vi vill tacka alla som deltog och hoppas att engagemanget kommer att vara lika stort vid nästa möte.

Mia Granlund