Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Besökare på samrådsmötet
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Positivt informationsmöte i Mora

Det var positiva tongångar och stort intresse vid informationen om den nya cirkulationsplatsen vid Badstugan-Älvgatan.

Det blev ett lyckat informationsmöte den 4 september när 50-talet engagerade Morabor kom för att lyssna till Trafikverkets planer för den nya cirkulationsplatsen vid Badstugan-Älvgatan. Produktionen startade vecka 34 och cirkulationen ska stå färdig hösten 2019. Mer exakt än så kan man inte säga i nuläget. Stämningen var god och flera intressanta frågor och diskussioner präglade mötet.

Bland de frågor som kom upp under kvällen framstod gång- och cykeltrafiken i anslutning till cirkulationen och gångpassager syd/öst om cirkulationen som viktigast. Svaren blev att det blir gång- och cykelväg på båda sidor om vägen till cirkulationen (längs alla tre ben) samt gångpassager syd/öst om cirkulationen.

- Jag är nöjd, det blev ett bra möte med intressanta diskussioner. Vi fick berätta om läget i projektet och processen för fortsatt arbete, säger projektledare Åsa Bergqvist. För oss är det viktigt att skapa dialog med berörda samt svara på de frågor vi kan i nuläget, så att förutsättningarna för åtgärden blir så bra som möjligt, fortsätter Åsa.